Overslaan en naar de inhoud gaan
#Kmo #HR #Werkbaar Werk #Werkbaarheidscheque

Cheque voor werkbaar werk

donderdag 26/09/2019
Werkbaarheidscheque

Minder ziekteverzuim én productieve, minder ontevreden medewerkers op de werkvloer. Daar tekenen we allemaal voor. Iedereen heeft er baat bij: de werknemer, de klant en de ondernemer. Vandaag zien we vaak het tegenovergestelde.

Volgens studies kampt 50% van de werknemers met teveel werkstress en heeft maar liefst 12 procent van deze groep last van psychische vermoeidheidsproblemen. Mogelijke signalen zijn: een daling van de productiviteit, een hogere verzuimindex en slechtere werkresultaten. Het valt op dat dit regelmatig de ‘stressvolle’ jobs, met hoge werkdruk, weinig flexibiliteit of zware verantwoordelijkheid, betreft. Toch is het voor ondernemers of HR-professionals niet gemakkelijk om exact te vinden waar het schoentje knelt en daaraan de juiste acties te koppelen.

Wist u dat u als bedrijf in Vlaanderen een cheque tot 10 000 € kan aanvragen om werk te maken van werkbaar werk? Eénmanszaken, kmo’s en grote ondernemingen uit de profitsector kunnen de steun aanvragen tot en met 6 december 2019. De cheque kan 3 keer aangevraagd worden totdat het plafond bereikt is. In dat kader werd ook de KMO-portefeuille tijdelijk verhoogd met 5 000 €. Gezien het tijdelijk karakter raden we u dus aan nu actie te nemen! Wij, Moore, zijn tijdens uw rit naar werkbaar werk graag uw compagnon de route en bieden:

  • Begeleiding bij de aanvraag van de werkbaarheidscheque.
  • Een werkbaarheidsscan: wij nemen een online bevraging af. De resultaten zijn zeer visueel zodat u in een oogopslag ziet waar er meer focus vereist wordt.
  • Een actieplan: met de resultaten en inzichten maken wij, met u, een pragmatisch actieplan op. Wij helpen u bij de invoering van het plan, op maat van uw onderneming en uw mensen.

Wij helpen u naar een nog meer werkbare werkplek. Zelfs op korte termijn kan de impact van enkele gerichte aanpassingen in werksfeer, werkorganisatie, arbeidsomgeving, leidinggeven en/of opleidingsbeleid groot zijn.  

Wilt u ook een versnelling hoger schakelen in werkbaar werk? Dan helpen we u graag verder.

Neem contact op met een van onze adviseurs
Bart Wyns
Bart Wyns
Senior Manager Business Consulting