Overslaan en naar de inhoud gaan
#Trends #Partnership #CFO #Passion

Catherine Vandenborre is Trends CFO of the Year 2019!

donderdag 16/05/2019
Catherine Vandenborre is Trends CFO of the Year 2019

Catherine Vandenborre, CFO van netbeerder Elia en tevens klant van onze business analytics afdeling element61, werd gisteren verkozen tot 'Trends CFO of the Year 2019'. Zij werd verkozen door een onafhankelijke jury, bestaande uit leden van de redacties Trends/Trends-Tendances en een aantal financiële experts, waaronder ook onze Chairman Peter Verschelden.

De jury had lof voor de sleutelrol die Catherine Vandenborre en haar finance-team heeft gespeeld bij de dubbele transactie die Elia vorig jaar de volledige controle over het Duitse bedrijf 50Hertz opleverde en met de Duitse investeringsbank KfW meteen ook een sterke lokale partner. De deal was des te opmerkelijker omdat Elia de overname deels met hybride schuldinstrumenten financierde, waardoor de kredietwaardigheid onaangetast bleef.

Catherine Vandenborre haalde het van de andere genomineerden: Ann Desender van Barco, Yves Honhon van CMI, Nathasja Van Bael van Medialaan-De Persgroep Publishing, en Els Verbraecken van DEME. Zij volgt Birgit Conix op, de laureaat van 2018.

Deal of the Year 2019
Aedifica won de Deal of the Year voor de overname van een portefeuille zorgvastgoed in Groot-Brittannië. Aedifica legde daarvoor meer dan een half miljard euro op tafel. Verkoper was het Amerikaanse investeringsfonds Lone Star. De overname opent een nieuwe markt voor Aedifica en zet de specialist in zorgvastgoed op de kaart bij de grote zakenbanken.

Partnership
Als lokaal verankerd accounting- en consultingbedrijf bieden we, vanuit onze passie voor ondernemerschap en dankzij onze uitgebreide expertise, een globale kijk tijdens alle fases die een onderneming doorloopt. We zijn specialist ter zake en net daarom sluit ons partnership mooi aan bij dit concept.

 

Lees de volledige interviews met Catherine Vandenborre, CFO van Elia en Stefaan Gielens, CEO van Aedifica.

Bron: Trends / Trends - Tendences