Overslaan en naar de inhoud gaan
#Aangifte #Bedrijfsvoorheffing #FOD Financiën #Belastingen

Boetes en belastingverhogingen voor niet ingediende fiscale fiches en aangiften bedrijfsvoorheffing

donderdag 26/11/2015
Boetes en belastingsverhoging

Uit onderzoek door de fiscus is gebleken dat elk jaar ongeveer 5.000 schuldenaars van bedrijfsvoorheffing geen aangifte of een foutieve aangifte indienen en de bedrijfsvoorheffing niet of niet volledig betalen. Bovendien worden ongeveer 20.000 fiscale fiches niet correct en niet tijdig ingediend.

Begin november 2015 publiceerde de FOD Financiën daarom het bericht dat zij  nu een actie lanceren waarbij zij de schuldenaars die hun fiscale fiches voor inkomstenjaar 2014 niet correct of niet tijdig ingediend hebben een boete zullen opleggen van 50 euro voor een eerste overtreding tot maximum 1.250 euro.

Vanaf januari 2016 zal zij, bij niet of onvolledig indienen van de aangifte in de bedrijfsvoorheffing, bij gebrek aan betaling en bij elke overtreding inzake het indienen van fiches systematisch een boete van 50 euro tot 1.250 euro en/of een belastingverhoging van 10% tot 200% opleggen.

Met deze maatregel hoopt de FOD Financiën ervoor te zorgen dat alle schuldenaars van de bedrijfsvoorheffing in de toekomst hun fiscale verplichtingen beter zullen nakomen. 

De boodschap is dus om niet te lang meer te wachten indien u toch nog een aangifte bedrijfsvoorheffing of een fiscale fiche moet indienen, anders kunnen de boetes en belastingverhogingen oplopen!

 

Neem contact op met een van onze adviseurs
Karolien Vanmeerhaeghe
Karolien Vanmeerhaeghe
Senior Manager Tax & Legal Services
Bert Derez
Bert Derez
Partner Tax & Legal Services