Overslaan en naar de inhoud gaan

ENGIE integreert MIG6 protocol

Customer case

Sector: Utilities

De omschakeling naar MIG6 zorgt voor heel wat veranderingen binnen de afdeling Settlement & DAM van ENGIE Electrabel. In die afdeling worden onder meer de toewijzing van de allocaties, de afstemming, de verwerking van de gridfees en de rapportage behandeld. Met de hulp van Moore Business Consulting verliep die aanpassing vlekkeloos.

Wat waren de uitdagingen van dit project?

MIG6 is een uitwisselingsprotocol voor verschillende actoren in de elektriciteits- en aardgasmarkt in België (energieleveranciers, distributienetbeheerders, netbeheerders). Het laat toe een centraal register van aansluitingen bij te houden en de nodige informatie te bezorgen (zoals telgegevens) aan de betrokken partijen.

De omschakeling naar het MIG6-protocol is vrij ingewikkeld en gebeurt in verschillende fases.

  • Blauwdrukken oprichten;
  • Testen definiëren;
  • Ontwikkelingen goedkeuren.

Die complexiteit vereist een actieve en grondige kennis en operationele ervaring van de huidige marktprocessen net als een goed begrip van de invloed van MIG6 op deze processen. ENGIE vond de gewenste ondersteuning bij Moore Business Consulting.

Actieve ondersteuning in elke fase

Ondanks een strakke projectplanning slaagde Moore Business Consulting erin ENGIE bij te staan en de vooropgestelde doelen te bereiken. “Dankzij een vlotte en snelle integratie van het Moore-team in onze gespecialiseerde teams, werden de blauwdrukken vlot geschreven. De ondersteuning tijdens de ontwikkeling en tijdens de validatietesten zorgde ervoor dat we agile konden werken, in korte cycli, geïntegreerd in een globale planning. Elementen van de waardeketen die specifieke aandacht nodig hebben bij de overgang naar MIG6 werden geïdentificeerd en er werden acties aan gekoppeld om ze aan te pakken”, aldus een tevreden Olivier Langaskens, Metering, Settlement & Reporting Manager bij ENGIE Electrabel Group.

Expertise Moore

Organisation Development > Change Management

Digital & Data

Process & Performance