Overslaan en naar de inhoud gaan

Wetenschap & Technologie

Er zijn regionaal (Vlaanderen, Wallonië, Brussel), in België en de EU veel subsidieprogramma's van overheden beschikbaar ter ondersteuning van wetenschap, technologie en bedrijfsinnovatie. Ongeacht of het nu om kmo's, grote ondernemingen of onderzoeksorganisaties gaat, wij kunnen u helpen om het overzicht te vinden in de veelheid van subsidieprogramma's voor innovatie. Ongeacht of u nu verder onderzoek en ontwikkeling wilt uitvoeren, een prototype of pilot wilt testen of de repliceerbaarheid van een nieuw concept of bedrijfsmodel wilt aantonen, het juiste subsidieprogramma zal uw innovatieproject een boost geven. 

Subsidies van de regionale en Belgische overheden

De Vlaamse, Waalse en Brusselse regeringen moedigen bedrijven in hun respectievelijke gewesten aan om innovatie centraal te plaatsen in hun activiteiten en zo de economie in hun regio te stimuleren. Met subsidies voor onderzoek en ontwikkeling ondersteunen het Vlaams Agentschap voor Innovatie en Ondernemerschap (VLAIO), de Waalse SPW Économie, Emploi, Recherche en het Brusselse Innoviris organisaties om hun innovatieve ideeën met succes te ontwikkelen. Deze subsidies helpen bij de financiering van innovaties op relatief korte termijn, die resultaatgericht zijn en een duidelijke innovatiegedreven businesscase bevatten, of projecten met een langetermijnvisie waarvoor toegepast onderzoek en nieuwe kennisverwerving nodig is. Daarnaast stimuleert op nationaal niveau het Fonds Wetenschappelijk Onderzoek  (FWO) fundamenteel wetenschappelijk onderzoek en strategisch onderzoek met een economische doelstelling. 

Subsidies van de Europese Commissie

De Europese Commissie biedt veel interessante subsidiemogelijkheden die kunnen helpen bij de financiering van uw onderzoek en innovatieprojecten. Bij Moore hebben we ervaring met het ondersteunen van onze klanten in een verscheidenheid aan EU-programma's. Binnen het nieuwe programma Horizon Europe ondersteunen wij onze klanten in hun subsidieprojecten met betrekking tot excellente wetenschap, wereldwijde uitdagingen, Europees industrieel concurrentievermogen en Innovatief Europa. Dit omvat de ondersteuning van internationale consortiumprojecten en baanbrekende innovaties in het kader van EIC Accelerator-projecten. Andere programma's omvatten: LIFE, de Connecting European Facility (CEF) en het Europees Instituut voor Innovatie en Technologie (EIT). Belangrijke thema's zijn gezondheid en de overgang naar een groene en digitale economie. 

Neem contact op met één van onze experten

Sonja Vancrayenest.jpg

Sonja Vancrayenest

Managing Partner Moore Grants & Incentives

Contact
Kelly-Jayne Aylward

Kelly-Jayne Aylward

Managing Partner Moore Grants & Incentives

Contact