Overslaan en naar de inhoud gaan
mei
10
dinsdag

Webinar | Onderneming overnemen of verkopen: goede juridische voorbereiding is het halve werk!

dinsdag 10 mei

Voor veel ondernemers is een bedrijfsoverdracht of bedrijfsovername geen alledaagse stap. In tegendeel, het is vaak een lang en ingewikkeld proces waarbij een goede voorbereiding ongetwijfeld loont.

Die voorbereiding omvat een realistische inschatting van de aan te leveren zaken, de te bespreken documenten en de traditionele discussiepunten die op tafel zullen komen. Naast het bepalen van de eigen doelstellingen en wensen, is ook een goed plan van aanpak dus van groot belang.

Moore expert Steven Strobbe neemt u tijdens dit interactieve webinar mee door de verschillende fases van een overnametraject. Hij staat stil bij een aantal praktische en juridische zaken waarmee u best rekening houdt, zowel bij de voorbereiding van het overname- of verkoopstraject, alsook bij de besprekingen en onderhandelingen.

Hij overloopt de documenten die aan bod komen bij een overdracht of overname, zoals intentieverklaring, vertrouwelijkheidsovereenkomst en overnameovereenkomst. Daarbij geeft hij aandachtspunten mee voor contracten zoals aandeelhoudersovereenkomst, managementovereenkomsten en leningsovereenkomsten. Tot slot staat hij stil bij de continuïteit en integratie van de onderneming na de overname.

Praktisch
Agenda
  • 16u00 Start webinar
  • 17u00 Einde webinar
Kostprijs
  • Gratis