Overslaan en naar de inhoud gaan
oktober
4
dinsdag

Webinar | Handleiding voor ESG deel 2: de ESG-transformatie

dinsdag 04 oktober

Het succes van een onderneming wordt tegenwoordig niet alleen bepaald door financiële gegevens, maar ook door haar impact op de maatschappij en de manier waarop de onderneming geleid wordt

Factoren als energieverbruik, afvalbeheer, broeikasgassen, verontreiniging, gezondheid, diversiteit, gelijke kansen, veiligheid en goed ondernemingsbestuur moeten gewogen worden. Voor de meeste ondernemingen zal duurzaamheid een ‘license to operate’ worden.

Pionierende ondernemingen kiezen daarom nu al bewust voor ESG (Environment, Social en Governance) als onderdeel van hun strategie om zo een vernieuwd, duurzaam én winstgevend businessmodel te realiseren.

Na het uittekenen van de duurzaamheidsrisico’s en effecten van uw onderneming op mens en milieu, is het dus belangrijk om te weten hoe u aan de slag kan gaan om waarde te creëren op de ESG-factoren. Hiervoor heeft u een concreet en vooral praktisch plan nodig, maar dit is voor veel ondernemingen niet evident.

Als compagnon de route zien we uw onderneming graag meegroeien met deze nieuwe standaarden. Tijdens deze Businessclass Pro geven Johan Carton, Moore expert, en Sara Lybaert, element61 expert, inzicht in de stappen van een ESG-transformatie voor uw onderneming. Van het bepalen van een visie en de vertaling ervan in een strategie, tot een roadmap voor de uitvoering inclusief een transparante rapportering.

Praktisch
Agenda
  • 16u00 Start webinar
  • 17u00 Einde webinar
Kostprijs
  • Gratis