Overslaan en naar de inhoud gaan
mei
9
dinsdag

Webinar | Cross-border Mid-market M&A: een sterk kompas biedt inzicht

dinsdag 09 mei

Zowel in België als in het buitenland zijn middelgrote bedrijven een sterke motor met vaak ondernemende plannen. Dat maakt het mid-market segment bij grensoverschrijdende overnames zeer belangrijk, zowel qua aantal transacties als qua bedragen. Toch focust de financiële pers vaak op grote transacties, waardoor dit belangrijke mid-market segment onderbelicht blijft.

Binnen Moore Corporate Finance is het mid-market segment onze core business, waarin we een solide expertise hebben opgebouwd. Grensoverschrijdende overnames vereisen kennis op maat. Daarbij moet men rekening houden met de specifieke aanpak en problematiek van middelgrote bedrijven en hun vaak familiale stakeholders, én met respect voor lokale gevoeligheden en eigen structuren.

Om concreet en actueel inzicht te krijgen in buitenlandse mid-market overnames, liet Moore Corporate Finance voor het tweede jaar op rij een wetenschappelijke studie uitvoeren door Vlerick Business School. De focus lag hierbij op grensoverschrijdende transacties tussen €10 miljoen en €200 miljoen. Deze studie, het Mid-market Cross-border M&A Compass, toont de interessante evolutie van dergelijke overnames tussen 2019 en 2022. De impact van Covid, de oorlog in Oekraïne en een groeiende recessievrees worden meegenomen in de cijfers.

Tijdens dit webinar bieden Philippe Craninx en Michaël SchellekensMoore experten, een interessant perspectief op dit onderbelicht stuk van de overnamemarkt. Ze gaan gedetaileerd in op de methodologie van de studie en bespreken de evolutie van de cross-border mid-market M&A. Daarbij is er aandacht voor het aantal en de grootte van transacties, de geografie van kopers en verkopers, overnamecriteria (ESG) en voor de voornaamste sectoren waarin de transacties zich afspelen.

Praktisch
Agenda
  • 16u00 Start webinar
  • 17u00 Einde webinar
Kostprijs
  • Gratis