Overslaan en naar de inhoud gaan
mei
25
donderdag

Webinar | AI en GDPR: hoe houdt u ethiek en compliance in balans?

donderdag 25 mei

Artificiële intelligentie heeft de afgelopen jaren grote sprongen gemaakt, met de release van ChatGPT door OpenAI als meest recente mijlpaal. Grote techbedrijven investeren in hun eigen generatieve AI-toepassingen en Elon Musk kondigde zelfs aan een nieuw bedrijf te starten om te wedijveren met ChatGPT. Een duidelijk signaal dat artificiële intelligentie als waardevol beschouwd wordt door de industrie.

AI-toepassingen waren al aanwezig in het bedrijfsleven, maar zullen de komende maanden en jaren ongetwijfeld een boost krijgen. Denk bijvoorbeeld aan tools voor recruitment, facturatie of online marketing. AI kan de efficiëntie en nauwkeurigheid van deze processen aanzienlijk verbeteren, waardoor bedrijven zich kunnen onderscheiden van de concurrentie.

Maar met de voordelen van artificiële intelligentie komen ook uitdagingen en risico's, met name op het gebied van juridische en GDPR-compliance. Als compagnon de route delen we graag onze kennis en expertise op dit gebied.

Tijdens dit interactieve webinar geven Dylan Casaer, Benjamin De Clerck en Bernd BogaertsMoore Experten, inzicht en guidance voor ondernemingen die AI-toepassingen willen inzetten. We bespreken de laatste stand van zaken over de AI-verordening die de EU wil lanceren, de juridische aandachtspunten voor AI binnen uw bedrijf en de rol van de DPO hierin.

Opname (her)bekijken?

Vul hieronder uw gegevens in en bekijk de opname rechtstreeks op ons Moore YouTube kanaal.