Overslaan en naar de inhoud gaan
mei
27
donderdag

Webinar: De fiscale spelregels voor vaste inrichting in het binnen- en buitenland

donderdag 27 mei

In dit webinar gaan onze Moore Tax & Legal experten dieper in op de fiscale spelregels voor vaste inrichting en beantwoorden ze al uw vragen hieromtrent.

Van februari tot april 2021 werden de Trends Gazellen ambassadeurs van 2020 verkozen. Gazellen zijn snelgroeiende bedrijven en worden bestempeld als een inspirerend rolmodel voor andere bedrijven. Als trotse partner organiseren we in samenwerking met Trends Gazellen drie webinars rond actuele topics die relevant zijn voor elk type onderneming.  

Over het webinar

Door de toenemende globalisering zetten steeds meer ondernemers de stap naar het buitenland, bijvoorbeeld door producten te gaan verkopen in het buitenland, hun diensten over de grenzen heen te verlenen, medewerkers naar het buitenland te zenden, enz. Elke ondernemer zou zich voorafgaandelijk de vraag moeten stellen of die buitenlandse activiteiten aanleiding kunnen geven tot het ontstaan van een zogenaamde fiscale vaste inrichting. Is dit het geval, dan moeten immers de nodige fiscale verplichtingen vervuld worden. In dit seminarie gaan we nader in op een aantal specifieke vragen:

  • Wanneer is er sprake van een vaste inrichting voor directe belastingen?
  • Wat is de rol van de dubbelbelastingverdragen?
  • Welke verplichtingen inzake directe belastingen brengt een (vaste) inrichting met zich mee?
  • Wat is de impact van de recente wijzigingen op Europees niveau, en meer in het bijzonder van het Multilateraal Instrument?

Deze vragen zullen we beantwoorden aan de hand van een reeks concrete voorbeelden. We beantwoorden uw vragen graag tijdens het Q&A moment aan het einde van de webinar.  

Praktisch
Agenda
  • 12u00 Start webinar
  • 13u00 Einde webinar
Kostprijs
  • Gratis