Overslaan en naar de inhoud gaan

Innovatie

Innovatieprojecten voor KMO’s en grotere ondernemingen

Innovatieprojecten voor KMO’s en Sprintprojecten voor grotere bedrijven met voldoende innovatiepotentieel zijn projecten met een lagere drempel dan bij Onderzoek & Ontwikkelingsprojecten (O&O). Deze type projecten zijn specifiek bedoeld om innovatie te stimuleren, zoals bv. een volledig nieuw product of proces, en er moet een duidelijke impact zijn.

Bent u een KMO of een groter bedrijf met zin voor innovatie? Laat u dan bijstaan door het Subsidie Advies team van Moore. Niet alleen stellen we uw aanvraag volledig op, maar we denken actief mee over het project en hoe u innovatie kan stimuleren in uw bedrijf. Groot of klein, wij hebben de nodige expertise om u van A tot Z te begeleiden.

Onderzoek & Ontwikkelingsprojecten

Een O&O-bedrijfsproject is een project waarbij bedrijven onderzoek uitvoeren en ontwikkeling stimuleren met een zeer duidelijk doel: economisch relevante innovatie. Dat kan dus gaan van nieuwe of verbeterde producten, tot processen en diensten, of zelfs een combinatie ervan. Elk bedrijf, van KMO tot enterprise, dat gevestigd is in Vlaanderen kan deze steun aanvragen.

Om steun te ontvangen voor een O&O-project moet men aan bepaalde eisen voldoen, niet in het minst de economische impact op Vlaanderen na het succesvol opleveren van het project. Aanvragen moeten dus duidelijk uitlijnen hoe u als bedrijf uw resultaten gaat opleveren.

Om u te ondersteunen, kunnen wij bij Moore mee nadenken en adviseren rond uw O&O-project. Samen zorgen we ervoor dat uw aanvraag zo goed mogelijk wordt ontvangen!

Europese subsidies voor innovatie

Om innovatie te stimuleren, biedt Europa ook meerdere subidies aan voor ambitieuze bedrijven. Hier een beknopt overzicht:

  • Horizon 2020: dit is het EU-programma voor de financiering van onderzoek en innovatie voor de periode 2014-2020, beschikbaar voor zowel KMO’s als enterprises.
  • Eureka: dit is een initiatief om de competitiviteit van de Europese industrie te verbeteren dankzij innovatie. Projecten die het Eureka-label krijgen, zijn projecten waarvan Europa gelooft dat men de Europese economie qua productiviteit en competitiviteit kan stimuleren.
  • Interreg-programma: de Europese Unie subsidieert intitiatieven die problemen in de grensregio’s aanpakken.

Meer weten over deze subsidies en hoe u hiervoor in aanmerking kan komen? We zitten graag met u samen om alles met u te overlopen. We kennen de subsidies door & door en kunnen, op maat van wat u nodig hebt, aanraden hoe u alles het best aanpakt. Of u nu alleen advies wenst of ook het opstellen van uw aanvraag, wij helpen u altijd verder.

Nood aan specifiek advies?

Johan Carton

Johan Carton

Partner Consulting

Bezorg ons uw interessevelden en wij bezorgen u interessant nieuws!

Eloqua subscribe form