Skip to main content

Financial Analyst

Als Financial Analyst voor onze Finance afdeling sta je samen met een team in voor de (maandelijkse) financiële analyses en rapportages van de resultatenrekening en andere operationele indicatoren van de verschillende business units. Je werkt mee aan de forecasting en budgetteringsprocessen, alsook aan de Management Reporting voor het Directiecomité en de Raad van Bestuur.  

Function

Als Financial Analyst voor onze Finance afdeling sta je samen met een team in voor de (maandelijkse) financiële analyses en rapportages van de resultatenrekening en andere operationele indicatoren van de verschillende business units. Je analyseert zelfstandig de actuele cijfers (actuals) versus de budgetten, zowel kwantitatief als kwalitatief. 

Op periodieke basis (maandelijks en per kwartaal) bespreek je deze analyses en rapportages met de betrokken manager(s) van de business units tijdens een business review meeting. In een beginfase doe je dit onder begeleiding van de Business Controller, vervolgens zo snel mogelijk zelfstandig.  

Bijkomend ben je verantwoordelijk voor verschillende ad-hoc analyses waarbij je gebruik maakt van diverse bronnen van financiële en operationele data uit de business units.  

Je werkt mee aan de forecasting en budgetteringsprocessen, alsook aan de Management Reporting voor het Directiecomité en de Raad van Bestuur. 

In deze rol rapporteer je aan de Business Controller en fungeer je tevens ook als 'sparring partner' van de CFO rond inhoudelijke vraagstukken. 

Profile

  • Je beschikt over een masterdiploma in een economische richting of gelijkwaardig door ervaring. Bijkomend kan je terugblikken  op een eerste werkervaring in een financieel analytische functie, bijvoorbeeld als financial analyst, controller of financial auditor. 
  • Voor deze functie heb je vanzelfsprekend sterke analytische en synthetische vaardigheden en ben je goed in het verzamelen van financiële en operationele data.
  • Je werkt nauwkeurig met een kritische blik en je durft initiatief nemen. 
  • Wat IT-skills betreft, verwachten we dat je vlot kan werken met MS Office en in het bijzonder MS Excel en applicaties voor management reporting, forecasting en budgetting, zoals bijvoorbeeld Qlik Sense, Cognos TM1, ...
  • Je bent communicatief sterk met een gezonde dosis assertiviteit zodat je overtuigd gesprekken kan voeren over financiële zaken met managers en operationele verantwoordelijken van de business units. 
  • Je bent een gedreven en enthousiast persoon die zich flexibel inleeft in de verschillende business units en voldoende stressbestendig taken tot een goed einde kan brengen.
  • Je bent gemotiveerd om in jezelf te investeren en te leren en groeien in je rol. 

Offer

Je komt terecht in een jong en gemotiveerd team, binnen een ambitieus bedrijf met een interessant cliënteel en een uitdagende groeistrategie. 

Je krijgt een grote verantwoordelijkheid en tevens de mogelijkheid om je talenten verder te ontplooien. 

Naast een aantrekkelijk salarispakket, aangevuld met een pakket extralegale voordelen, bieden wij je een aangename en flexibele werkomgeving, alsook permanente groei en ontwikkeling. 

Are you the perfect candidate?

Apply for this vacancy

Marjolein Doggen
Marjolein Doggen
Talent Acquisition